[газета Кировец ]
Главная » 2013 » Январь » 31 » Координаційна нарада керівників правоохоронних органів району
16.01.11
Координаційна нарада керівників правоохоронних органів району

№5 от 31 января 2013 г.

25.01.2013 р. під головуванням виконувача обов’язків прокурора Кіровського району, відповідно до вимог ст.10 Закону України «Про прокуратуру», відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів району з питань за участю голови Кіровської РДА, районної спостережної комісії, голів Кіровської районної, селищної рад та Старокримського міського голови.
В.о. прокурора Кіровського району АР Крим Сєвєрін С.А. доповів інформацію про стан соціально-криміногенної обстановки на території регіону за період 2012 року, яка характеризується зменшенням рівня злочинності на 8,3 % (з 625 до 573 злочинів, по АР Крим на 5,7 %).
У порівнянні з 2011 роком, у минулому році 2012 році вполовину зменшилась кількість злочинів, вчинених неповнолітніми, а також зменшилась кількість умисних вбивств.
Одночасно у 2012 році спостерігається збільшення кількості вчинених тяжких злочинів (218 проти 213). Збільшилось на 6 % злочинів, вчинених у стані сп’яніння, у т.ч. вчинено тяжких та особо тяжких злочинів.
У 2012 році в 4, 5 рази збільшилось фактів незаконного заволодіння автомототранспортом.
Корисливі злочини, як і в минулі роки, є найбільш поширеними злочинами як в цілому по АР Крим так і на території Кіровського району. Так, у 2012 році зареєстровано 376 злочинів проти власності, що склало 66 % від усіх зареєстрованих злочинів. У 2011 році таких злочинів скоєно 427, що склало 68 % від усіх зареєстрованих.
Менше виявлено злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних речовин на 24 % (66 проти 87); /по АР Крим зменшення на 12 %.
На цей час існує проблема незаконного обігу наркотичних засобів, їх аналогів і прекурсорів, у тому числі в розважальних закладах, місцях проведення дозвілля молоді.
Констатовано, що у минулому році не вжито достатніх заходів для попередження рецидивної злочинності. Так, на 21,4 % більше злочинів вчинено особами, які раніше вчиняли злочини (153 проти 126) /по АР Крим - на 22 %/, при цьому тяжкість цих злочинів майже не зменшилась (50 вчинених злочинів це тяжкі та особливо тяжкі проти 51 у тому році.
На фоні загального зменшення кількості вчинених злочинів, до причин зростання злочинності особами які раніше скоювали злочини можна віднести недостатнє фінансування заходів, спрямованих на соціальну адаптацію та реабілітацію осіб, які звільнилися з місць позбавлення волі або відбувають покарання не пов’язані з позбавленням волі, неналежний контроль за їх поведінкою та неналежна організація проведення заходів з профілактики і попередження рецидивної злочинності підрозділами міліції громадської безпеки, відсутність обмеження роботи у часі магазинів, розважальних закладів, кафе, барів, ресторанів, де реалізується алкогольна продукція.
Крім того, значне зниження соціально-економічних показників у регіоні також сприяли росту кількості зареєстрованих майнових злочинів.
Також, однією з причин зростання злочинності є неякісна профілактика з боку Кіровського РВ ГУ МВС України в АР Крим.
Також констатовано, що послаблено роботу міліції з розкриття злочинів. Не розкритими залишається 295 злочинів із 573 скоєних, що складає 51% (по АР Крим- 60 %), тобто кожен другий злочин залишається не розкритим, з них 129 тяжких та особливо тяжких (22 %).
Крім того, окрім прокуратури Кіровського району, у 2012 році правоохоронними органами не складались протоколи про порушення Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції».
Керівників правоохоронних органів району також звернено увагу, що переважна частина злочинів у сфері службової діяльності, у т.ч. з ознаками корупції, тепер розслідується слідчими органів внутрішніх справ, що потребує від них, а також керівництва слідчих підрозділів, підвищення рівня професійної підготовки, принциповості та забезпечення якості досудового слідства. На перше місце висуваються якісні критерії оцінки роботи слідчих, дотримання законності під час розслідування.
Таким чином, більшість абсолютних та відносних показників свідчать про необхідність покращення стану розкриття злочинів, посилення роботи як Кіровського РВ ГУ МВС України в АР Крим щодо боротьби зі злочинністю, так і вжиття спільних заходів з боку органів місцевої влади та місцевого самоврядування щодо профілактики злочинності.
На нараді заслухано звіти та пояснення начальника Кіровського РВ ГУ МВС України в АР Крим Шевчука В.П., інших вказаних вище учасників наради, обговорено питання та шляхи підвищення якості та результативності роботи з боротьби зі злочинністю у взаємодії з органами місцевого самоврядування.
За підсумками наради учасниками заплановано провести протягом 1 півріччя 2013 року низку контрольно-перевірочних заходів, у т.ч. спільних, спрямованих на посилення боротьби з незаконним обігом наркотиків, корупцією, недопущення вчинення злочинів проти власності тощо.

С.А. Сєвєрін,
заступник прокурора Кіровського району АР Крим.

Категория: Разное | Просмотров: 627 | Добавил: kirovec | Рейтинг: 0.0/0