[газета Кировец ]
Главная » 2012 » Май » 10 » О внесении изменений в Типовой договор и Правила предоставления населению услуг по газоснабжению
17.16.46
О внесении изменений в Типовой договор и Правила предоставления населению услуг по газоснабжению
С вступлением в законное действие Постановления КМУ от 22.02.2012 г. № 119 «О внесении изменений в постановление КМУ от 09.12.1999 г. № 2246 и от 05.07.2006 г. № 938» внесены изменения и дополнения в Правила предоставления услуг по газоснабжению и в Типовой договор на предоставление населению услуг по газоснабжению.
Кировское управление по эксплуатации газового хозяйства доводит до своих абонентов для ознакомления следующую информацию об изменениях и дополнениях в Правилах и Типовом договоре предоставления услуг населению по газоснабжению.
Предмет договору
Пункт 1 Типового договору викладений у наступній редакції:
1. Виконавець зобов›язується безперервно надавати споживачеві, членам його сім›ї та іншим особам, зареєстрованим у квартирі, приватному будинку, послуги з постачання природного або скрапленого газу від групових резервуарних установок для побутових потреб, у тому числі для приготування їжі, підігріву води та опалення житлових приміщень, з гарантованим рівнем надійності, безпеки, якості та величиною тиску, а споживач зобов›язується своєчасно оплачувати надані послуги за встановленими тарифами (цінами) у строки і на умовах, передбачених цим договором.
2. Пункт 5 Типового договору доповнити:
51. Характеристика газових приладів і пристроїв:
У разі заміни або встановлення нових газових приладів і пристроїв, зміни місця їх встановлення оформляється додаток до цього договору, що складається відповідно до цього пункту.
Обсяг, режим, строки та якість надання послуг
3. Пункт 11 Типового договору викладений у наступній редакції:
11. Роботи з ліквідації аварійних ситуацій внутрішньобудинкових систем газопостачання і дворових газопроводів, які можуть призвести до нещасного випадку, виконуються бригадами аварійно-диспетчерських служб виконавця цілодобово.
Ціна на газ та вартість послуг
4. Пункти 14 і 15 доповнені абзацами в наступній редакції:
Інформація про надання споживачу зазначених послуг засвідчується підписами споживача та представника виконавця у відповідному документі (журнал, квитанція, акт).
5. Пункт 24 Типового договору викладений у наступній редакції:
За відсутності лічильника газу розрахунок за надані послуги проводитися за встановленими тарифами (цінами) відповідно до норм споживання.
Щороку станом на 1 січня виконавець здійснює перерахунок оплати вартості спожитого природного газу згідно з вимогами Правил газопостачання. Аналогічний перерахунок станом на 1 липня здійснюється за заявою споживача або з ініціативи виконавця.
6. Пункт 25 доповненний абзацом у наступній редакції:
Інформація про наявність пільг
Прізвище, ім›я та по батькові пільговика Розмір пільги Підтверджуючий документ
Права та обов›язки сторін
7. Пункт 27 Типового договору «Споживач має право:»
7.1. Підпункти 1 і 10 п. 27 Типового договору виключені.
7.2. Підпункти 9 і 11 п. 27 Типового договору викладені в наступній редакції:
9) повне або часткове припинення газопостачання в опалювальний та міжопалювальний періоди, яке проводиться на підставі письмової заяви споживача, що подається газопостачальному підприємству не пізніше ніж за сім днів до такого припинення шляхом відключення опалювальних приладів і пристроїв та їх пломбування в установленому порядку;
10) виключено;
11) проведення перерахунку за надані послуги з газопостачання за відсутності лічильника газу в разі тимчасової відсутності споживача або членів його сім›ї за основним місцем проживання за період не більш як шість місяців за умови подання в місячний строк з моменту закінчення кожного шестимісячного періоду газопостачальному підприємству письмової заяви з відповідними підтвердними документами.
8. Пункт 28 Типового договору
«Споживач зобов›язаний:»
8.1. Підпункт 11 – «забезпечити доступ представників виконавця до внутрішньобудинкових систем газопостачання та дворових газопроводів після пред›явлення ними відповідного службового посвідчення для:» доповнений:
- звіряння показників фактично використаних у попередньому році та першому півріччі поточного року обсягів природного газу.
8.2. Пункт 28 Типового договору доповнений підпунктом 12:
12) знімати фактичні показання лічильника газу.
9. Пункт 29 Типового договору «Виконавець має право:»
9.1. підпункт 1 «припиняти постачання газу споживачеві у разі:» доповнений абзацом у наступній редакції:
«- самовільного підключення газових приладів і пристроїв споживача до системи газопостачання»;
«- зривання або пошкодження пломб на запірних пристроях, засувках на вводі в будинок, пошкодження або зняття інвентарних заглушок тощо».
9.2. Пункт 29 Типового договору доповнений абзацами в наступній редакції:
7) визначати на основі обсягів використання природного газу споживачем у першому півріччі поточного року величину роздрібної ціни на природний газ для споживача на друге півріччя поточного року відповідно до Правил газопостачання;
8) проводити за заявою споживача або з власної ініціативи за підсумками першого півріччя поточного року станом на 1 липня перерахунок розміру оплати споживачем вартості спожитого в першому півріччі поточного року природного газу залежно від обсягу його використання в першому півріччі поточного року за роздрібними цінами, що діяли в першому півріччі поточного року.
10. Пункт 30 Типового договору «Виконавець зобов›язаний:»
10.1. підпункт 3 викладений у наступній редакції:
3) надавати споживачеві інформацію щодо цін на природний та скраплений газ, тарифів на транспортування і постачання природного газу, порядку оплати і переліку послуг з газопостачання, що надаються виконавцем, розміру плати за виконання додаткових робіт, правил підключення до газових мереж та методики розрахунку плати за таке підключення, нормативних і фактичних параметрів якісних показників газу та величини його тиску в мережі тощо; на вимогу споживача надавати йому для ознайомлення структуру тарифу на послуги з газопостачання, технічного обслуговування та ремонту газових приладів і пристроїв;
10.2. підпункт 5 викладений у наступній редакції:
5) припиняти (відновлювати) газопостачання як у міжопалювальний, так і в опалювальний період на підставі письмової заяви споживача та проводити перерахунок розміру плати за фактично надані послуги з газопостачання у разі відсутності лічильників газу у випадках, передбачених підпунктами 9 і 11 пункту 27 цього договору;
10.3. підпункт 20 викладений у наступній редакції:
20) надавати за власний рахунок у строк, установлений нормативними і технічними документами, послуги з періодичного технічного обслуговування дворових газопроводів, внутрішньобудинкових систем газопостачання, приладів і пристроїв, зазначених у пункті 51 цього договору та/або додатку до нього;
10.4. підпункт 23 викладений у наступній редакції:
23) визначати на основі обсягів використання природного газу споживачем у попередньому році величину роздрібної ціни на природний газ для споживача на поточний рік відповідно до Правил газопостачання;
10.5. підпункт 24 викладений у наступній редакції:
24) проводити за підсумками року станом на 1 січня перерахунок розміру оплати споживачем вартості спожитого в попередньому році природного газу залежно від обсягу його використання в попередньому році за роздрібними цінами, що діяли в попередньому році, та знімати показання лічильників газу в грудні попереднього року та січні поточного року.
11. Розділ «Інші умови» виключено.

В.В. Дроздов,

и.о. начальника Кировского УЭГХ.



Категория: Официально | Просмотров: 1745 | Добавил: kirovec | Рейтинг: 0.0/0