[газета Кировец ]
Главная » 2013 » Февраль » 14 » «Порушення порядку провадження господарської діяльності»
13.53.50
«Порушення порядку провадження господарської діяльності»

№7 от 14 февраля 2013 г.

Із набранням чинності з 15.11.2011 р. Закону України № 4028-VI внесено зміни до статті 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення порядку провадження господарської діяльності»:
Провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб›єкта господарювання або без одержання ліцензії на провадження певного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону, чи здійснення таких видів господарської діяльності з порушенням умов ліцензування, а так само без одержання дозволу, іншого документа дозвільного характеру, якщо його одержання передбачене законом (крім випадків застосування принципу мовчазної згоди), - тягне за собою накладення штрафу від двадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.
Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке саме правопорушення, або пов›язані з отриманням доходу у великих розмірах, - тягнуть за собою накладення штрафу від ста до п›ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення.
Примітка. Отримання доходу у великих розмірах має місце, коли його сума у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.
Стаття 126 КУпАП «Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред›явила їх для перевірки» в редакції Закону України від 05.07.2011р. № 3565- VI:
Керування транспортним засобом особою, яка не має при собі або не пред›явила для перевірки посвідчення водія відповідної категорії, реєстраційного документа на транспортний засіб, а у випадках, передбачених законодавством, ліцензійної картки на транспортний засіб, а також поліса (договору) обов›язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (страхового сертифіката «Зелена картка»), - тягне за собою накладення штрафу від двадцяти п›яти до п›ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Здійснення діяльності з надання пасажирських перевезень регламентується наступними законодавчими та нормативними актами України: Закон України «Про дорожній рух», Закон України «Про автомобільний транспорт», постанова Кабінету Міністрів України від 18.02.1997 р. № 176 «Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту», спільний наказ Мінтрансзв›язку та МВС України від 10.01.2006 р. № 1/6 «Про забезпечення безпеки пасажирських перевезень», спільний наказ Мінтрансзв›язку та МВС України від 25.05.2007 р. № 450/176 «Про основні вимоги щодо забезпечення безпечного перевезення пасажирів під час здійснення нерегулярних пасажирських перевезень», інші нормативні акти.

В.Н. Бугайченко,
начальник ВДАІ Кіровського РВ ГУМВС України в АР Крим, майор міліції.




Просмотров: 887 | Добавил: kirovec | Рейтинг: 0.0/0