[газета Кировец ]
Главная » 2013 » Октябрь » 10 » Тренінг “Особливості висвітлення етноконфесійних питань у ЗМІ” пройшов успішно
14.11.31
Тренінг “Особливості висвітлення етноконфесійних питань у ЗМІ” пройшов успішно
№ 41 10/10/2013 г.
Тренінг для журналістів, що проводився Інститутом громадянського суспільства за проектом "Особливості висвітлення етноконфесійних питань у ЗМІ” напочатку жовтня у Сімферополі, на думку його учасників, пройшов успішно. Загалом, захід зібрав до 20 учасників, які є як представниками ЗМІ, так й незалежними журналістами. Також, своїм складом учасники відобразили усю палітру кримських засобів масової інформації: тут були й журналісти невеличких районих газет, й радіо, й телеканалів.
Учасники тренінгу отримали інформацію про життя релігійних громад Криму та базові знання про основні конфесії півострову: Іслам, Юдаїзм, Православ›я, а також, Караїзм, безпосередньо від представників релігійних громад Криму та експертів. Базуючись на інформації, наданій експертами, відомі медіа-тренери, керівник Інформаційного прес-центру Севастополь Тетяна Рихтун та кандидат наук із соціальної комунікації Ольга Володченко провели тренінги з учасниками, розглянувші питання висвітлення релігійної тематики у світських ЗМІ, типові журналістські помилки при висвітленні питань про релігію та життя національно-культурних громад. Також, тренери ознайомили зі стандартами професійної журналістики та нормами етики при висвітленні у ЗМІ міжетничних та релігійних проблем, розгянули, що таке джерела інформації та роль експертів, типові порушення професійних стандартів та норм етики з боку ЗМІ. У свою чергу, відомий експерт та тренер, старший викладач кафедри загальної психології ТНУ, кандидат психологічних наук Ірина Брунова-Калисецька провела з журналістами тренінг «Конфліктологічні та психологічні підходи до ролі та функцій ЗМІ у суспільствах з потенціалом ідентичностних конфліктів», де розглянула питання ідентичностні конфліктів, психології спільнот, конфліктогенної та миротворчої функцій ЗМІ, практики неконфліктного висвітлення етноконфесійних питань.
Наприкінці заходу, учасники тренінгу-представники ЗМІ щиро висловили вдячність організаторам, експертам та тренерам за дуже цікавий та корисний тренінг. На їхню думку, під час цих дуже насичених чотирьох днів вони дізналися багато нового, позбавились багатьох стереотипів стосовно основних конфесій Криму, встановили необхідні контакти з представниками релігійних та етнічних громад, що необхідні для їхньої професійної діяльності. Крім того, учасники відмітили, що, без сумніву, цей тренінг підвищив їхній рівень як професіональних журналістів та отримані знання та навички дозволять їм більш професійно писати про життя релігійних та національних громад, а також про релігії півострову.
Хотіли б відмітити, що наш проект здійснено за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні, за що Інститут громадянського суспільства щиро вдячний посольству.

Рустем Абляфіт.



Категория: Объявления | Просмотров: 487 | Добавил: kirovec | Рейтинг: 0.0/0