[газета Кировец ]
Главная » 2014 » Февраль » 20 » Відбулась координаційна нарада
15.12.36
Відбулась координаційна нарада
№ 8 от 20.02.2014 г.
10.02.2014 під головуванням прокурора Кіровського району в АР Крим Рамазанова І.Е. відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів району, на якій обговорено стан протидії злочинності та корупції, профілактики кримінальних правопорушень та їх розкриття, захисту громадян від злочинних посягань, насамперед проти власності, додержання конституційних прав громадян при проведенні досудового розслідування.
У проведенні наради брали участь керівництво Кіровського РВ ГУ МВС України в АР Крим, Кіровського МРВ ГУ СБ України в АР Крим, Феодосійського міжрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції ДПтСУ в АР Крим та м. Севастополі, також представник Кіровської райдержадміністрації в АР Крим.
На нараді відзначено, що вжиті правоохоронними органами регіону у 2013 році заходи певною мірою сприяли посиленню захисту прав громадян та інтересів держави. Зокрема, не допущено зростання злочинності (на 10 тис. населення вчинено 110 злочинів, по автономії – 177). На 14 % зменшено кількість вчинених кримінальних правопорушень проти особи (в автономії спостерігається зріст на 3 %). Не вчинялися умисні вбивства, зменшилася на 67 % кількість розбоїв, на 10 % грабежів. Менше вчинено кримінальних правопорушень особами у стані алкогольного сп’яніння.
Під час досудового розслідування не допущено порушень конституційних прав громадян. Не нижче, ніж по автономії є відсоток розкриття злочинів (43 %).
Проте, криміногенна ситуація в регіоні вимагає вжиття спільних зусиль правоохоронних органів.
Негативними тенденціями є зростання кількості тяжких злочинів, їх питома вага складає 43 % (у минулому році - 38 %). Спостерігається збільшення кількості крадіжок майна у порівнянні з 2012 роком на 8,3 %.
На 75 % збільшилася кількість злочинів проти статевої недоторканості.
Великою є частка кримінальних правопорушень, вчинених особами, які раніше їх вчиняли – 56,6 % (у 2012 році - 26,7 %, по автономії - 41,5%). Погіршено стан розкриття крадіжок і грабежів тощо.
На нараді розроблено та затверджено конкретні спільні заходи на 1 півріччя 2014 року, спрямовані на покращення соціально-криміногенної ситуацій у районі.
І.Рамазанов, прокурор Кіровського району АР Крим, старший радник юстиції.
Категория: Официально | Просмотров: 480 | Добавил: kirovec | Рейтинг: 0.0/0